Mikrokosmos screening



Το Pugnant Film Series παρουσιάζει την ταινία των Μαρίνα Γιώτη και Γιώργο Σαλαμέ The Invisible Hands στο σινεμά Μικρόκοσμο. (18/12/2022)

Ο αιρετικός underground Αμερικανολιβανέζος μουσικός και εθνομουσικολόγος Alan Bishop (Sun City Girls, Sublime Frequencies) προσγειώνεται ως ξένος στο Κάιρο λίγο μετά την επανάσταση του 2011 και ενώνει τις δυνάμεις του με τρεις νέους Αιγύπτιους μουσικούς για να μεταφράσουν τα παλιά τραγούδια του στα Αραβικά. Υπό την καθοδήγηση του Bishop, αυτή η απρόσμενη συνεργασία μεταμορφώνεται στο συγκρότημα The Invisible Hands.

Αποτελούμενη από σκηνές fly-on-the-wall, υλικό αρχείου, παράλογες cameo εμφανίσεις και ποιητικές ημερολογιακές αφηγήσεις του Bishop, η ταινία εκτυλίσσεται μεταξύ δύο κρίσιμων εκλογών που σφράγισαν την περίοδο μετά την «Αραβική Άνοιξη» στην Αίγυπτο, αντιπαραβάλλοντας την ιλαροτραγωδία της πολιτικής με την καλλιτεχνική δημιουργία σε μια ταραγμένη περιοχή της περιφέρειας.

"Το ντοκιμαντέρ καταφέρνει να μην βαρύνει, ακόμα κι αν εμπεριέχει νύξεις για σκληρά πολιτικά συμβάντα, αλλά να δημιουργήσει έναν κωμικοτραγικό και ζωηρό τόνο, παρουσιάζοντας την προσωπικότητα του Bishop, η οποία από μόνη της έχει τεράστιο ενδιαφέρον και στηρίζει ολόκληρη την ταινία με την ευφυία του και τον αέρα που αποπνέει.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθετική δουλειά και ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον μουσικό πρότζεκτ, που αξίζει να ανακαλύψει κανείς."